Wat doet de CoRaad?

C ursussen en workshops

O verleg op landelijk niveau met vertegenwoordigers van andere coraden

R ealiseren en bewaken van goede kwaliteit van onderwijs

A dvies bij klachten en problemen tijdens coschappen

A anspreekpunt voor coassistenten

D oor en voor coassistenten!

C

Wij organiseren tal van cursussen en evenementen, waaronder bijvoorbeeld de ECG -, radiologie -, – en een diabetes voor dummies cursus. Ieder jaar organiseren we in samenwerking met ABN AMRO een symposium voor coassistenten met een actueel onderwerp en boeiende sprekers. Daarnaast is er jaarlijks, in samenwerking met de MFAS, de carriëre dag met interessante lezingen, workshops en een informatiemarkt.

O

We zijn vertegenwoordigd op landelijk niveau in het LOCA (Landelijk Overleg Co-Assistenten). Een maal in de 6 weken wordt er vergaderd met afgezanten uit alle steden en zo houden we elkaar op de hoogte van veranderingen in andere steden. En we kunnen ons zo ook sterk maken voor coassistenten op landelijk niveau. Ook hebben we goed contact met de organisatie van het Nationaal Coassistenten Congres, het tweejaarlijkse congres voor alle coassistenten in Nederland.

R

Hiernaast houden wij ons natuurlijk ook bezig met het onderwijs voor coassistenten. Zo denken we mee over eventuele veranderingen in de coschappen, evalueren we de coschappen door middel van de CoLunches, en hebben we regelmatig overleg met het OWI-GEN, de MFAS, de SR en de studentleden van de Master Evaluatiecommissie.

A

Alle co-assistenten kunnen bij de CoRaad terecht voor vragen en/of klachten omtrent de coschappen. Het is erg belangrijk op de hoogte te worden gehouden van wat er allemaal gebeurt, dus schroom niet ons of de ombusco te mailen via coraaduva@gmail.com


A

Zes keer per jaar versturen we onze Nieuwsbrief naar coassistenten die op de mailinglist staan. Je kunt je hiervoor aanmelden – en ook weer afmelden – via deze site. Op onze facebookpagina staat veel informatie over onze huidige activiteiten, maar ook van instanties waar we veel mee samenwerken.

D

Ben je inmiddels geïnteresseerd geraakt in de CoRaad? Je bent altijd van harte welkom eens een vergadering bij te wonen en te kijken of het ook wat voor jou is. Eens per maand komen we samen om te vergaderen.