Wij zijn #CoTijdensCovid – social media actie door de CoRaden van Nederland

Als coassistenten maken we de zorg van dichtbij mee en in deze tijden is dat extra bijzonder. We zien de mooie, maar soms ook schrijnende kanten van het vak. Daarnaast studeren we hard om onze droom waar te maken: arts worden! Alleen tijdens de COVID-19 pandemie is dat soms lastig. De zorg staat onder druk en dat heeft ook invloed op onze studie. Daarom vragen wij op 26 november 2020 aandacht met een landelijke actie op social media.

Als studentenvertegenwoordigers vinden wij het belangrijk om te laten zien hoe onze dagelijkse praktijk er nu uitziet en welke impact deze pandemie heeft op onze opleiding en onze toekomst als arts. Daarom willen we iedereen oproepen om zich aan de maatregelen te houden, zo staan wij samen sterk tegen COVID-19!

Zo doe je mee op donderdag 26 november 2020:

1. Maak een foto met mondkapje of faceshield op (denk aan 1,5 meter en geen patiënt informatie).

2. Gebruik onze standaard tekst of deel jouw eigen ervaringen.

3. Plaats jouw foto op social media met de hashtag #CoTijdensCovid!

Standaard tekst:

Ik ben #CoTijdensCovid. Voor mijn studie geneeskunde loop ik stage in verschillende zorginstellingen. Tijdens de COVID-19 pandemie is dat extra bijzonder en allemaal niet zo vanzelfsprekend. Telefonisch contact met patiënten, een online overdracht en natuurlijk online onderwijs behoren tot de dagelijkse bezigheden. Ook buiten het ziekenhuis houd ik 1,5 meter afstand en beperk ik mijn sociale contacten tot een minimum. De zorg staat echter onder druk… Daarom willen we iedereen oproepen om zich aan de maatregelen te houden, dan werken wij ondertussen hard door aan onze droom: een goede arts worden. Zo staan wij samen sterk tegen COVID-19!


 

Sluit Menu