Niet in je sas met de SAS? In aanvulling op het document ‘SAS toewijzingsprocedure’ van mei 2014, welke op Blackboard te vinden is bij ‘AMC Algemeen/Regelingen en formulieren’, willen wij jullie onderstaande melden. Bekijk ook het voorbeeld voorkeurenformulier op Blackboard. Hier staat een hoop informatie in. Onderstaande antwoorden zijn tips en trucs! Je kunt er helaas geen rechten aan ontlenen bij het AMC. Het is ons advies als CoRaad aan jullie, coassistenten. Zo proberen we het allemaal iets duidelijker te maken. Mochten je vragen toch niet voldoende beantwoord worden of ben je ontevreden, stuur een e-mail naar coraad.uva@gmail.com.

1.      Wat te doen als je specialisme van eerste voorkeur niet tussen het initiële aanbod van het AMC staat? Je wilt bijvoorbeeld je SAS bij de gynaecologie lopen, maar hiervoor is geen plek beschikbaar op de jou toegewezen startdatum?
Antwoord: je moet toch het specialisme van je eerste keuze doorgeven. Er zijn soms mogelijkheden vanuit het AMC om dit alsnog voor je te regelen of eventueel te schuiven (dit kan niet op je eigen initiatief, maar alleen als er bijvoorbeeld plekken overblijven op een andere startdatum). Hiervoor moeten zij wel op de hoogte zijn van je echte eerste voorkeur, dus laat dit vooral aan ze weten. Zo krijgt de Onderwijsadministratie ook een beter beeld van welke plekken er nodig zijn.

2.      Wat als je je SAS binnen specialisme wilt lopen wat überhaupt niet in het aanbod van het AMC zit?
Antwoord: ook in deze situatie op het voorkeurenformulier het specialisme van eerste voorkeur zetten.  Soms kan er bekeken worden of afdelingen toch bereid zijn om een SAS’er te begeleiden. De onderwijsadministratie kan dit bij hen polsen.

3.      Wat moet je doen als je een eigen suggestie hebt voor je SAS? Hoe wordt dit goedgekeurd?
Antwoord: je kunt dit aangeven op het voorkeurenformulier wat je 20 weken voor aanvang van je SAS wordt opgestuurd. Daarnaast kunnen reserveringen voor een coschap 26 weken voorafgaand aan de start van de SAS door gegeven worden door de afdeling.

Je verzoek zal dan beoordeeld worden door de coördinator van de SAS en je ontvangt hier bericht over. Mochten er binnen het betreffende specialisme ook plaatsen zijn in het SAS-aanbod van het AMC, dan moeten deze eerst worden opgevuld. Je eigen verzoek kan dan worden afgewezen. (Je hebt bijvoorbeeld een plek kunnen regelen bij de chirurgie in het LUMC, maar er wordt je vanuit het AMC een plek aangeboden bij de chirurgie in het Flevoziekenhuis en niemand anders uit je groepje wil zijn SAS bij de chirurgie lopen, dan kan het dat je verzoek niet wordt ingewilligd).

Sluit Menu